🚚 Gratis Verzending NL & BE. Voor 23:50 Besteld = Morgen in Huis.

Fluoride Tandpasta? Niet zo onschuldig als het lijkt!

Fluoride is niet zo onschuldig als het lijkt. Als je van een bepaalde generatie bent, heb je als kind bij de tandarts vast eens fluor mogen happen. De fluoride werd in gelvorm in een bitje gespoten. Dit werd voor een bepaalde tijd over je tanden heen geschoven waardoor jouw jonge gebit optimaal beschermd werd tegen cariës. Maar is fluoride wel zo onschuldig als we denken? 


Het antwoord is nee. Het is zelfs bewezen dat fluoride geen of weinig effect heeft op de gezondheid van onze tanden. Daarnaast heeft het wél nadelige gevolgen voor onze gezondheid. In Nederland wordt er vooral fluoride toegevoegd aan tandpasta en andere mondverzorgingsproducten. In Amerika wordt deze giftige stof zelfs toegevoegd aan het drinkwater. Reden te meer om je uit te leggen waarom fluoride niet zo onschuldig is als het lijkt.

Welke schade kan fluoride aanrichten?

Fluoride is feitelijk gezien een industrieel en toxisch afvalproduct welke ontstaat tijdens het productieproces van bijvoorbeeld aluminium. Maar, fluoride is ook een restproduct dat vrijkomt tijdens het vervaardigen van fosfaat. In 2006 is fluoride door een vooraanstaand medisch tijdschrift zelfs op de lijst van neurotoxische stoffen geplaatst. Giftig dus. Zo kan fluoride bij een hoge concentratie de hersenen en het zenuwstelsel beschadigen. Hersenbeschadigingen door toedoen van fluoride kan zowel bij kinderen als volwassenen optreden. Daarnaast kan het ook schade toebrengen aan de foetus bij zwangere vrouwen. Fluoride dringt namelijk door in de placenta en kan daar de hersenen van het ongeboren kindje al schade toebrengen.

 

Daarnaast kan fluoride ook acute toxiciteit veroorzaken. Bijvoorbeeld als er een grote hoeveelheid fluoride tandpasta of mondwater met fluoride wordt ingeslikt. Het calcium peil in ons lichaam zakt daarbij gevaarlijk laag terwijl de concentratie aan kalium juist toeneemt. Het doorslikken van de inhoud van één tube tandpasta kan voor een kind al fataal zijn. Maar, ook volwassen lopen een aanzienlijk risico op vervelende toxische symptomen. Hierbij kun je denken aan buikkramp, overmatig transpireren, ademhalingsstoornissen of braken.

 Tanden Fluorosis

Een chronische overdosering zorgt ook voor nadelige gezondheidseffecten. Bijvoorbeeld als je elke avond bij het tanden poetsen wat tandpasta met fluoride inslikt. Dit heeft een nadelig effect op de botdichtheid van ons gestel. Daardoor worden je botten brozer en kwetsbaarder voor fracturen en breuken. Ook het zogenaamde mottling is een effect van langdurige overdosering van fluoride. Dit zijn ontsierende vlekken op je tanden. Het langdurig gebruik van een tandpasta met fluoride verhoogt tevens het risico op hart- en vaatziekten doordat de afzetting van de toxische stof zich graag concentreert op de aorta. Daarnaast kan de schildklieractiviteit aanzienlijk verminderd worden door het gebruik van fluoride.

Een goed alternatief voor fluoride tandpasta

Natuurlijk begrijpen we dat je jouw tanden wel wit en gezond wilt houden, maar daarbij niet de nadelige gevolgen van fluoride wilt ondervinden. Charcoal tandpasta zonder fluoride is dan een uitstekend alternatief. Dat geldt overigens ook voor Glorysmile charcoal poeder. Van nature heeft charcoal tandpasta of poeder een ontgiftend effect. Het verwijderd toxische stoffen in je mond en pakt tevens onzuiverheden aan. Omdat 100% coconut charcoal geen kunstmatige of chemische toevoegingen bevat, is het zeer veilig in gebruik. Je ondervindt geen nadelige gevolgen terwijl je jouw tanden wel van de beste verzorging kunt voorzien.

Charcoal tandpasta zonder toevoeging van fluoride

Glorysmile charcoal tandpasta wordt vervaardigd van biologisch geteelde kokosnoten. Dat garandeert je altijd van een goed en veilig product. De tandpasta is tevens niet schadelijk als deze wordt ingeslikt. Charcoal heeft namelijk een detox werking die afvalstoffen efficiënt uit je lichaam én je mond verwijderd. Het is dan ook niet voor niets dat deze werkende stof ook wordt ingezet bij toxische aandoeningen. Zowel de poeder als de tandpasta hebben een zuiverende werking.

 Houtskool Tandpasta zonder fluoride

De tandpasta zonder fluoride kan dan ook dagelijks gebruikt worden zonder gezondheidsrisico’s. Daarnaast heeft het gebruik van Glorysmile activated charcoal tandpasta nog een aantal voordelen. De actieve bestanddelen houden je tanden niet alleen gezond, ze worden ook op een natuurlijk wijze gebleekt. Naast witte tanden kun je met het gebruik van deze fluoride vrije tandpasta iij rekenen op gezonder tandvlees. De tandpasta heeft een heerlijk frisse smaak door de toevoeging van biologisch geteelde munt. Voor een optimale mondgezondheid én witte tanden kun je de tandpasta ook in combinatie met Glorysmile charcoal poeder gebruiken.

Glorysmile charcoal poeder 100% natuurlijk witte tanden

Je tanden op een verantwoorde en veilige manier bleken en reinigen doe je met charcoal poeder. Deze poeder bevat alleen natuurlijke bestanddelen zonder fluoride of chemische toevoegingen. Daardoor kan dit product ook veilig gebruikt worden als je last hebt van gevoelige tanden. De poeder is eenvoudig aan te brengen met een tandenborstel. Al binnen 3 dagen merk je dat je zichtbaar witte tanden hebt, en dat je gebit schoner en prettiger aanvoelt. Het tandvlees wordt versterkt terwijl je jouw tanden van een perfecte reiniging voorziet. Daarbij hoef je niet bang te zijn voor de inname van schadelijke stoffen zoals fluoride. De producten van Glorysmile zijn gegarandeerd vrij van chemische bestanddelen.

Houtskool Poeder -activated charcoal powder - poudre de charbon

Mondverzorgingsproducten voor witte tanden zonder fluoride

Met charcoal tandpasta en poeder kun je thuis je tanden bleken met een fluoride vrij en veilig product. Je ervaart dus alleen de voordelen en hoeft geen rekening te houden met nadelige effecten op je gezondheid. Deze fluoride vrije mondverzorgingsproducten kun je gebruiken als tandpasta en als poeder. Uiteraard kun je ook een combinatie van beide producten gebruiken. GlorySmile bezorgt je op een verantwoorde manier een prachtige witte glimlach en een gezonde mond. Want fluoride is nou eenmaal niet zo onschuldig als het lijkt. 


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Sale

Unavailable

Sold Out